duminică, 1 februarie 2015

Nu uita sa zambesti



"Am multe probleme in viata. Insa buzele mele nu stiu. Ele zambesc mereu".Asa ar trebui sa zambim toti indiferent de probleme si obstacolele vietii.  
Insa de multe ori exista un impediment: zambetul inestetic sau problemele serioase ale danturii. 
Eu pana la 6 ani am avut un zambet impecabil, insa odata cu caderea dintilor ( si venirea Zanei Maseluta ) au inceput sa creasca strambi. Nu am da importanta atunci, ca deh...eram copil si imi spuneam ca odata cu trecerea timpului se vor indrepta.
In ciuda insistentelor parintilor mei de a merge la un cabinet stomatologic eu il luam pe NU in brate si porneam intr`un plans de zici ca ma inrosea cu fierul.

Cat de bine ar fi fost sa ascult de sfaturile parintilor mei! Acum nu as fi avut probleme, iar zambetul meu ar fi fost minunat.
Trebuia sa fi apelat la un medic stomatolog pentru un aparat dentar

Pe atunci chiar daca eram un copil mi se parea jenant si rusinos ca atunci cand zambesti sa se vada aparatul dentar, insa ceea ce nu stiam era faptul ca era un rau necesar.

Ce este un aparat dentar si cat de bun este?
Rasfoind paginile internetului am descoperit cateva informatii foarte interesante.
Este recomandat ca inceperea tratamentului ortodontic sa se faca de la varsta de 8-9 ani. Totusi, tratamentul cu aparat dentar nu are limita de varsta! El este utilizat, cu rezultate deosebite, si in cazul adultilor. Numarul adultilor care poarta aparate dentare ortodontice a crescut semnificativ in ultimii ani.

Problema mea este ca dintii mei sunt inghesuiti si in pozitii vicioase. Acum ca si atunci sunt speriata de moarte de stomatologi, caci de cate ori am fost am trecut prin chinuri greu de imaginat... Stau si ma gandesc daca nu este prea tarziu pentru aparatul dentar.

Insa cred ca as mai avea o sansa si anume implantul dentar caci nu va spun ca pe langa problema dintilor inghesuiti mai am si altele, dinti lipsa.
Si citesc si citesc despre implantul dentar si ma cuprinde o frica si mai mare cand vine vorba de interventii chirurgicale :((
Implantul dentar este o interventie chirurgicala prin care se introduce un radacina artificiala  pentru un dinte nou sub forma unei piese de titan pe arcada dentara. 

Poate mi`as face curaj sa merg, insa cand vad preturile astronomice ma las pagubasa.
Stiu ca zambetul este cartea deschisa a sufletului, insa nu stiu cum sa imi fac curaj sa pot avea si eu un zambet frumos.

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu